Învățământ Social Știri generale

Ministrul Educaţiei: Nu am susţinut niciodată vaccinarea obligatorie, nu o susţin nici acum

Ministrul Educaţiei a declarat, vineri, că nu a susţinut niciodată şi că nu susţine nici acum varianta vaccinării obligatorii, atunci când vine vorba despre personalul din învăţământ şi elevi. Totuşi, Sorin Cîmpeanu a precizat că încurajează deciziile privind vaccinarea elevilor de peste 12 ani, cu acordul părinţilor.

,,În primele zile de la deschiderea şcolii nu putem vorbi de infectări generate de şcoală. Nu există niciun fel de legătură. În al doilea rând, foarte important, această nouă tulpină, în mod evident, s-a dovedit a fi mai contagioasă şi, din păcate, s-a dovedit a afecta într-o măsură mai mare decât variantele precedente copiii şi tinerii, lucru care este îngrijorător, lucru care trebuie să fie compensat prin respectarea riguroasă a regulilor de protecţie sanitară în şcoli. De asemenea, încurajăm procesul de vaccinare în rândul elevilor care se pot vaccina şi care beneficiază de acordul expres şi informat al părinţilor.“, a explicat ministrul Educaţiei.

,,Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine în calitate de ministru al Educaţiei. Nu este susţinută nici acum. Îndemnul la vaccinare este altceva, dar nu vaccinarea obligatorie. Pe de altă parte, Hotărârea CNSU, şi o spun în calitate de membru CNSU, nu reglementează funcţionarea şcolilor şi universităţilor. Reglementarea şcolilor şi universităţilor este reglementată de către ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii.“, a precizat Sorin Cîmpeanu, într-o declaraţie susţinută vineri, în faţa ministerului.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *