Învățământ Știri generale

Sorin Cîmpeanu: Jumătate dintre elevi, note peste 8.50 în școala online. Ne creează o imagine falsă

Ministrul Educaţiei atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă notarea din perioada în care cursurile s-au desfăşurat online. Sorin Cîmpeanu a declarat, într-o emisiune la DC News, că jumătate dintre elevi au primit note între 8,50 şi 10, iar acest lucru ar crea o imagine falsă asupra învăţământului din ultimul an şi jumătate.

,,Pot să vă spun că, din numărul total de elevi din România, avem jumătate care au primit note de peste 8,50. (…) Ne creează o imagine falsă. Atrag atenția asupra acestui pericol, pentru că, dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși. Am depăși cu mult și învățământul finlandez și alte sisteme de învățământ către care ne uităm cu admirație. Asta este situația. Am situația la nivel național, pe fiecare județ în parte, pe fiecare ciclu de învățământ.”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a explicat şi cum a fost posibilă notarea aşa mare, în condiţiile în care concluziile au fost că şcoala online a generat pierderi educaţionale şi a fost nevoie de introducerea programului de ore remediale.

,,Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite. De asta insist pe a cincea condiție, despre care nimeni nu vorbește, despre platforme dedicate și securizate pentru evaluarea online.„, a completat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la DC News.

Sursa foto: captură DC News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.