Știri generale

BUZĂU | 400 de sportivi participă în octombrie la Campionatul Mondial de Rachetomodele

Municipiul Buzău va fi gazda Campionatului Mondial de Rachetomodele, care va fi organizat la începutul lunii octombrie. Peste 400 de sportivi din întreaga lume sunt aşteptaţi să participe la competiţie.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 2 – 8 octombrie. Pentru organizarea acestuia, a fost adoptat un proiect de asociere între Consiliul Local Buzău şi Federaţia Română de Modelism. Costurile de organizare sunt estimate la 680.000 de lei. Organizarea Campionatului Mondial de Rachetomodele a stârnit, însă, neînţelegeri între reprezentanţii locali.

,,Aţi propus un proiect pentru organizarea Campionatului Mondial de Rachetomodele, un proiect ce va costa bugetul municipiului Buzău 680 000 de lei. Domnule primar, ştim cu toţii că aţi mai organizat un astfel de eveniment, aţi organizat şi Eurovisionul. Aş vrea să vă întreb care au fost beneficiile directe şi indirecte ale cetăţenilor municipiului în urma acestor competiţii. Văzând numărul delegaţilor, 400, şi având în vedere situaţia pandemică în care ne aflăm, domnule primar, riscăm să facem un focar de infecţie dacă nu avem foarte mare grijă.”, a transmis consilierul USR PLUS Irinel Cârstea.

În replică, primarul municipiului Buzău a susţinut că oraşul are o tradiţie în rachetomodelism.

,,Beneficiile: câştigul de imagine pe care municipiul Buzău îl are la nivel naţional şi internaţional. Buzăul are o tradiţie extraordinară în rachetomodele de foarte, foarte mulţi ani. Avem patru cluburi de aeromodele la Buzău, aşa că suntem centrul cel mai important în ţară din acest punct de vedere. Acest lucru ne ajută ca şi copiii să se îndrepte spre ştiinţă, spre tehnologie, spre aviaţie, astfel încât să avem cât mai mulţi tineri care să aleagă partea asta de tehnologie. Este un motiv de bucurie, şi nu de tristeţe, pentru Buzău, este un campionat mondial.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Proiectul a fost adoptat cu 15 voturi în favoare şi cinci abţineri.

Sursa foto: facebook.com / Şoimul Dunărean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.