Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Şcolile din Bucureşti ar putea trece la cursuri online la jumătatea lunii octombrie

Ministrul Educaţiei estimează că la jumătatea lunii octombrie elevii din Capitală ar putea să revină la sistemul de predare online. Măsura va fi aplicată dacă se va menţine ritmul actual de creştere a numărului de îmbolnăviri.

,,De la 1 la 31 august, a crescut de de şase ori trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44/1.000, după ce ieri am avut 2,33/1.000. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6/1.000, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință.”, a declarat duminică Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Potrivit ministrului, de luni elevii din 13 localităţi din ţară, unde s-a depăşit pragul de 6/1.000, vor face şcoală exclusiv online.

,,Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6/1.000 depășit. Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 /1.000 , sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 /1.000 . În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură. După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 /1.000 , motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate.„, a mai explicat ministrul Educaţiei.

În prezent, cea mai mare rată de infectare din România este în localitatea Târșolț, din județul Satu Mare, 13,88/1.000. Aceasta este urmată de localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu, cu incidenţă de 11,15/1.000, și de Cărand, din Arad, cu 10,22/1.000.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.