Învățământ Știri generale

Peste 1.000 de elevi şi 600 de profesori, infectaţi. Ministrul Educaţiei: Testarea trebuie sprijinită. Şcolile trebuie închise ultimele

Ministrul Educaţiei a declarat, duminică, la postul Digi 24, că şcolile trebuie trebuie menţinute cât mai mult timp deschise. Sorin Cîmpeanu a explicat că testarea trebuie sprijinită şi că se discută inclusiv de testarea celor care nu prezintă simptome.

,,Nu am susținut vaccinarea obligatorie, am susţinut prezentarea de argumente pentru ca cei mai mulţi dintre colegii noştri din învăţământ să înțeleagă acest lucru. Foarte important, în momentul de față nu există legislație pentru vaccinarea obligatorie. Testarea trebuie să fie întradevăr susținută pentru că ne poate ajuta la siguranța sanitară în școli. Testarea, în momentul de faţă, este asigurată pentru toți elevii și cadrele didactice care prezintă simptome specifice şi de asemenea pentru toţi contacții direcți din școli, contacţii direcţi ai unor cazuri confirmate. Vom vedea, sunt discuții și cu privire la o testare în alte cazuri. (…) Este în interesul nostru, al tuturor, nu numai al Ministerului Educaţiei, de a menţine şcolile cât mai mult deschise.”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Potrivit datelor raportate la finalul săptămânii trecute, peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu COVID-19, la o săptămână de la începerea noului an școlar. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.

,,Pe parcursul primei săptămâni, conform datelor culese de Ministerul Educaţiei din unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare, un număr de 1.091 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19. Ca urmare, s-a suspendat activitatea faţă în faţă în 795 de clase sau grupe de învăţământ preşcolar, ceea ce a mărit cumva numărul elevilor aflaţi în situaţia de a învăţa la distanţă.„, a declarat la finalul săptămânii Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Oficialul a arătat că, în aceeaşi perioadă, au fost confirmate 604 de persoane infectate care lucrează în sistemul de învăţământ, cadre didactice, personal didactic auxiliar şi personal nedidactic.

Citeşte şi:

Ministrul Educaţiei: Şcolile din Bucureşti ar putea trece la cursuri online la jumătatea lunii octombrie

Ministrul Educaţiei: Nu am susţinut niciodată vaccinarea obligatorie, nu o susţin nici acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.