Știri generale

TEHNOLOGIE | Testele în reţeaua de internet Starlink, aproape de final

Perioada de testare a sistemului de internet prin intermediul sateliţilor creată de Elon Musk, Starlink, se apropie de final. Potrivit fondatorului SpaceX, în luna octombrie se va încheia etapa Beta, iar reţeaua va putea fi considerată produs finit.

Versiunea Beta a presupus peste 1.700 de sateliţi lansaţi pe orbită şi mai multe luni de teste la sol. Aceasta urmează să se încheie, iar reţeaua Starlink să fie prezentă pe piaţă ca un produs final şi stabil. Elon Musk intenţionează să lanseze în total 42.000 de sateliţi, ca parte a proiectului sistemului de internet al viitorului.

Anunţul antreprenorului a venit pe Twitter, sub forma unui răspuns scurt la comentariul unui internaut. Utilizatorul a întrebat când va ieşi Starlink din faza Beta, iar Musk a răspuns ,,luna viitoare“.

În prezent, Starlink are 100.000 de utilizatori, în condiţiile în care serviciul este în stadiul de testare, Beta. Alte 500.000 de persoane sunt trecute pe lista de aşteptare pentru a folosi reţeaua Starlink atunci când aceasta va f pregătită pentru extindere.

Ieşirea din Beta va coincide cu lansarea unui nou tip de antenă pentru recepţie. Cea folosită până acum este scumpă şi se produce în doar 5.000 de exemplare pe săptămână. Noul tip de antenă va rezolva ambele probleme, va fi mai ieftină şi va avea o rată de producţie semnificativ mai mare decât în prezent, potrivit oficialilor companiei.

Ieşirea din etapa Beta ar putea aduce şi o creştere a vitezei conexiunilor. În prezent, Starlink promite între 50Mbps şi 150Mbps. Elon Musk estimează ca viteza să ajungă la 300Mbps până la sfârşitul acestui an.

Sursa foto: captură twitter.com / SpaceX

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *