Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Specialiştii estimează 10-14 zile de şcoală online în Bucureşti, în octombrie

Ministrul Educaţiei a declarat, luni seară, că estimările specialiştilor privind depăşirea pragului de 6/1.000 în Capitală, după jumătatea lunii octombrie, se menţin. Sorin Cîmpeanu a precizat că, în acest caz, vor fi 10-12-14 zile în care cursurile se vor muta în online, pentru ca apoi elevii din Bucureşti să revină la şcoală.

,,Dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6/1.000, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online. Din fericire, previziunile specialiștilor spun că şi în această situație, de nedorit, în care se va atinge pragul de 6/1.000, depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică, pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut.„, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul B1 TV.

Ministrul a reamintit că va face tot posibilul pentru a menţine şcolile deschise cât mai mult timp posibil. Sorin Cîmpeanu a explicat şi că elevii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, care nu se pot vaccina, nu vor fi nevoiţi să prezinte certificatul verde COVID-19 la şcoală.

Sursa foto: captură B1 TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.