Știri generale Universitate

BACĂU | „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, la Universitatea „Vasile Alecsandri”

Evenimentul ,,Noaptea Cercetătorilor Europeni” se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie și este organizat în fiecare an, începând din 2005. Până acum a atras peste 1,5 milioane de vizitatori. Manifestarea oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură directă cu publicul, iar vizitatorilor, ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

În acest an, din 24 septembrie, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău îşi va deschide porţile pentru o nouă ediţie a evenimentului. ,,Vă aşteptăm în Campusul Mărăşeşti, începând cu ora 17:00, dar şi în format online, pe data de 25 septembrie 2021, între orele 12:00 – 20:00. Transmisiunile se vor face direct pe pagina de Facebook a evenimentului și, așa cum ne-am obișnuit, cercetătorii și experimentele lor ne vor îmbogăți cultura și ne vor oferi momente unice.”, anunță universitatea băcăuană, într-un comunicat de presă.

La finalul atelierelor, în seara de 24 septembrie, în sala AI1 va avea loc şi o tombolă cu premii pentru participanţii la eveniment. În acest an, au pregătit ateliere în cadrul evenimentului toate facultăţile Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, precum şi Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău, Asociaţia Atelier Creativ-Recreativ Bacău și Liceul „Jacques M. Elias” Sascut. 

Încă de la prima ediție, care a avut loc în anul 2005, ,,Noaptea Cercetătorilor Europeni” a fost un eveniment al inovației, care a adus știința mai aproape de oameni și i-a ajutat pe cei mici și pe cei mari deopotrivă să înțeleagă mai bine tainele vieţii, ale universului, ale tot ceea ce ne înconjoară, și să ia parte la experimente inedite şi care mai de care mai amuzante.

Dorim să putem oferi publicului un eveniment frumos, cu interacţiune directă în câteva ateliere, dar să şi avem grijă de sănătatea celor dragi – ceea ce duce o altă parte din ateliere în mediul online. Este foarte important să reușim în continuare să ajutăm publicul să se apropie de știință, să o înțeleagă mai bine și să o îndrăgească, chiar și din confortul casei. Vrem să mulțumim partenerilor media care ne sprijină în fiecare an și care, astfel, promovează apetitul pentru știință și cercetare în rândul publicului.”, au transmis organizatorii evenimentului de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Asemenea anilor trecuți, la ,,Noaptea Cercetătorilor Europeni” vor fi prezenți cercetători din numeroase institute de cercetare, universități și centre de inovare din peste 15 orașe din țară. Şi de data aceasta o parte dintre atelierele, prezentările și experimentele realizate de aceștia vor putea fi urmărite şi online, la nivel național.

Sursa foto: Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *