Învățământ Liceu Știri generale

BACĂU | Un nou lot de table interactive, în cadrul proiectului ROSE, pentru liceele băcăuane

19 licee şi colegii din judeţul Bacău au primit, în total, 70 de table interactive prin proiectul ROSE. Acestea au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ beneficiare: cinci în municipiul Bacău, cinci în Oneşti şi câte una în Moineşti, Comăneşti, Tg.Ocna, Buhuşi, Sascut, Făget, Podu Turcului, Parincea şi Răchitoasa.

Este al treilea lot de dispozitive electronice distribuite prin acest proiect pentru liceele şi colegiile din judeţul Bacău. Anterior, au mai fost livrate 1.247 de laptopuri, opt table interactive şi două videoproiectoare.

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), este implementat de Ministerul Educației, pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.

Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și BIRD, semnat la Washington în data de 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

Proiectul este structurat în trei componente, primele două fiind concepute pentru a aborda aspecte de natură academică şi socială care conduc la performanţa scăzută a elevilor în învăţământul secundar superior, precum şi în primii ani din învăţământul terţiar. A treia componentă include atât managementul de proiect, monitorizarea şi evaluarea impactului acestuia, cât și activitatea de evaluare a intervenţiilor existente, care abordează constrângerile financiare ale elevilor din învăţământul secundar superior provenind din grupuri dezavantajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.