Liceu Social Știri generale

Proiect-pilot antidrog pentru liceeni

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) va derula, în acest an şcolar, un proiect-pilot în liceele din România, pentru prevenirea consumului de droguri. Acţiunile se desfăşoară cu sprijinul Asociaţiei Cluburilor Lions District 124 România.

Prin iniţierea proiectului ,,Abilităţi pentru acţiune„, specialiştii ANA, care au fost formaţi de un trainer internaţional, Lions Quest, îşi propun dezvoltarea unor abilităţi sociale şi emoţionale necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de droguri pentru cel puţin 5.000 de elevi de liceu, se arată într-un comunicat de presă al agenţiei antidrog, citat de Agerpres.

Un alt obiectiv important al proiectului este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a 10.000 de părinţi cu privire la importanţa factorilor de risc şi de protecţie familială legaţi de consumul de droguri.

Proiectul ,,Abilităţi pentru acţiune” are o abordare complexă pentru prevenirea consumului de droguri, care favorizează factorii de protecţie ai elevilor, prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu şcoala, implicarea părinţilor în viaţa copiilor şi dobândirea cunoştinţelor şi abilităţilor necesare în luarea unor decizii sănătoase atunci când sunt presaţi să consume droguri.

Proiectul utilizează resursele pedagogice ale modulului Lions Quest – Abilităţi pentru acţiune (Lions Quest – Skills for Action-level II), un program cuprinzător şi universal, bazat pe dovezi ştiinţifice, tradus în 36 de limbi şi implementat în peste 90 de ţări.

Proiectul ,,Abilităţi pentru acţiune” se fundamentează pe abordarea educaţională cunoscută sub denumirea ,,învăţare socială şi emoţională (Social and Emotional Learning -SEL)”. Experţi şi organizaţii de renume din întreaga lume recunosc programul Lions Quest pentru eficienţa lui în domeniile învăţării socio-emoţionale, prevenirii consumului de droguri şi alcool, precum şi învăţării prin servicii, în folosul comunităţii, se mai arată în comunicatul ANA.

Sursa foto: unsplash / Anthony da Cruz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.