Știri generale Universitate

BACĂU | Universitatea „Vasile Alecsandri” începe cursurile online, iar căminele studențești rămân închise

Deschiderea anului universitar 2021 – 2022 la Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău va avea loc în data de 4 octombrie 2021. Studenții vor primi, în sistem online, mesajul conducerii universității și al decanilor celor cinci facultăți, a anunțat Liga Studențească a universității. Materialele vor fi postate pe site-ul universităţii, pe pagina de Facebook și pe panourile de publicitate cu tehnologie LED din cadrul instituției băcăuane de învățământ superior.

La nivelul facultăților vor fi organizate întâlniri online, cu studenții din anul I, pentru a fi informați cu privire la utilizarea platformei Microsoft Teams, structura universității și a facultății, regulamentele și măsurile specifice SARS-COoV-2 adoptate de instituţia de învăţământ superior și oricare alte informații solicitate de studenții boboci.

,,În ședințele de Consiliu de Administrație și Birou Senat, s-a hotărât ca semestrul I al anului universitar 2021 – 2022 să se desfășoare în sistem hibrid modular, pe platforma M. Teams, conform orarului stabilit. Aplicațiile practice vor fi predate teoretic în prima parte, lăsându-se partea strict aplicativă pentru ultimele 6 săptămâni ale semestrului I. Începerea activităților cu prezență fizică se va stabili imediat ce rata de incidență înregistrată la nivel local va permite acest lucru. Având în vedere aspectele menționate, se precizează că în acest moment nu se impune cazarea studenților în căminele Universității.”, se arată într-un comunicat al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

În prezent, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, rata incidenței COVID-19 la nivelul municipiului Bacău este de 3,22 de cazuri la mia de locuitori.

Sursa foto: Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *