Social Știri generale

Fost manager Facebook, mărturie în Congresul SUA: Facebook şi Instagram sunt dăunătoare copiilor

Frances Haugen, fost manager de produs în cadrul companiei înfiinţate de Mark Zuckerberg, a transmis semnale îngrijorătoare cu privire la reţelele sociale. Aceasta a declarat, în Congresul SUA, că Facebook şi Instagram au impact negativ în societate.

,,Sunt astăzi aici pentru că eu cred că produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor, alimentează divizarea și ne slăbesc democrația. Ieri am văzut cum reţeaua Facebook nu a fost disponibilă. Nu știu de ce a căzut, dar știu că timp de mai mult de cinci ore, Facebook nu a mai fost folosit pentru a adânci diviziunile, pentru a destabiliza democrațiile și pentru a face fetele și femeile tinere să se simtă prost în corpul lor.”, a declarat Frances Haugen.

,,Facebook vrea să credem că problemele pe care le dezbatem sunt de nerezolvat. Vrea să credem că trebuie să alegem între un Facebook plin de conținut diviziv și extremist și pierderea uneia dintre cele mai importante valori pe care a fost întemeiată țara noastră: libertatea de exprimare. Că pentru a putea împărtăși fotografii simpatice cu copiii sau cu prietenii, trebuie să fiți în același timp înecat în postări virale pline de mânie. Vrea să credem că nu se poate una fără alta. Sunt aici astăzi pentru a vă spune că nu acest lucru nu este adevărat. (…) Facebook știe că acel conținut care vă provoacă o reacție extremă are mai multe șanse să primească un clic, un comentariu sau să fie redistribuit.„, a continuat fostul manager de produs din cadrul Facebook.

,,Singurul principiu real după care se ghidează este profitul.”, a spus senatorul Ed Markey.

,,Victimele sunt copiii noştri. Adolescenţii care se uită astăzi în oglindă simt îndoieli şi nesiguranţă. Mark Zuckerberg trebuie să se privească la rândul său în oglindă.”, a afirmat şi senatorul Richard Blumenthal.

Frances Haugen a transmis că în prezent nu mai există nimeni care să-l tragă la răspundere pe Mark Zuckerberg şi a cerut o acţiune din partea Congresului.

Mark Zuckerberg a reacţionat la câteva ore după audierea fostului manager Frances Haugen în Congresul american.

,,Afirmaţia că promovăm deliberat conţinut care îi face pe oameni mai furioşi în scopuri de profit este profund ilogică. Facem bani din reclame, iar firmele de publicitate ne spun mereu că nu vor ca reclamele lor să fie lângă un conţinut dăunător sau care îndeamnă la ură. Şi nu ştiu să existe vreo companie tech care să îşi propună să dezvolte produse care să îi facă pe oameni furioşi sau depresivi.„, a transmis Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: unsplash / Souvik Banerjee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.