Social Știri generale

TEHNOLOGIE | Internet rapid şi ieftin în Africa, în urma unei investiţii uriaşe a companiei Google

Google intenţionează să investească un miliard de dolari în Africa, în următorii cinci ani. Proiectul vizează asigurarea unui acces rapid şi ieftin la internet. Compania va finanţa startupuri pentru a susţine transformarea digitală a continentului, transmite agenţia Reuters.

Divizia grupului Alphabet a făcut anunţul la un eveniment virtual la care a lansat Africa Investment Fund, prin care va investi 50 de milioane de dolari în startupuri, oferindu-le acces la angajaţii, reţeaua şi tehnologiile sale. Nitin Gajria, director general al Google în Africa, a afirmat că Google va avea ca ţintă startupuri axate pe servicii financiare prin intermediul tehnologiei, comerţ electronic şi conţinut lingvistic.

,,Căutăm domenii care s-ar putea suprapune strategic cu Google şi unde Google ar putea să adauge valoare prin parteneriate cu unele dintre aceste startupuri.”, a spus Nitin Gajria.

În colaborare cu organizaţia nonprofit Kiva, Google va oferi totodată 10 milioane de dolari sub formă de împrumuturi cu dobânzi mici, pentru a ajuta afacerile mici şi antreprenorii din Ghana, Kenya, Nigeria şi Africa de Sud, pentru a depăşi dificultăţile generate de pandemia de COVID-19.

Sursa foto: unsplash / Duncan Meyer

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *