Știri generale Universitate

BREAKING | Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în facultăţi

Accesul în spaţiul universitar ar putea să se facă doar în baza certificatului verde digital. Vor fi exceptaţi studenţii care au contraindicaţii medicale. În acest sens, Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului şi Parlamentului modificarea cadrului legislativ.

Totodată, se cere Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) ca până la data de 31 decembrie să finalizeze evaluarea tuturor Instituțiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) care au depus dosarele de evaluare, inclusiv prin suplimentarea listei membrilor echipelor de evaluare.

CNR mai solicită Guvernului şi Parlamentului suplimentarea finanţării instituţionale, având în vedere impactul creşterii salariului minim de la data 1 ianuarie 2022 şi creşterea preţurilor la utilităţi, dar şi suplimentarea finanţării destinate susţinerii activităţii de cercetare în universităţile româneşti.

De asemenea, Consiliul Naţional al Rectorilor propune Ministerului Educaţiei constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanţare a cercetării ştiinţifice universitare în instituţiile de învăţământ superior de stat şi solicită transparentizarea tuturor datelor raportate de universităţi pe baza cărora se face finanţarea acestora. CNR mai solicită organizaţiilor studenţeşti să contribuie la actualizarea periodică a situaţiei studenţilor vaccinaţi din universităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.