Social Știri generale

Platforma Instagram pregăteşte o serie de modificări care să-i protejeze pe adolescenţi

Platforma socială promite o serie de măsuri care să-i apere pe adolescenţi de conţinutul nociv. Printre acestea se află funcţia de pauză pentru cei care petrec prea mult timp în aplicaţie. Decizia vine după ce reţeaua Instragram a fost acuzată că afectează sănătatea emoţională a tinerilor.

Vicepreşedintele Facebook Nick Clegg a anunţat două facilităţi în platforma Instagram, care vizează adolescenţii. Prima dintre acestea va încerca să-i ţină pe tineri departe de conţinutul care nu le face bine. Nick Clegg spune că sistemele Instagram vor observa când tinerii se uită în mod repetat la conţinut care nu este sănătos pentru ei şi le va arăta acestora alte imagini şi clipuri video. Practic, pare să fie vorba despre o modificare a mult blamatului algoritm.

A doua funcţie este o pauză de Instagram. La un anumit moment, aplicaţia va emite o notificare prin care adolescenţii care petrec prea mult timp în cadrul reţelei sunt încurajaţi să ia o pauză.

Nu există deocamdată o estimare a momentului în care cele două nouă facilităţi vor fi lansate. Oficialii Facebook spun că acestea încă nu au început să fie testate, ceea ce înseamnă că gigantul american s-a grăbit să le anunţe pentru a reduce efectele negative ale scandalului.

Totodată, reprezentanţii companiei spun că reţeaua de socializare Facebook va modifica din nou algoritmul, pentru a afişa şi mai puţină politică. În locul postărilor politice vor fi afişate mai multe postări ale prietenilor.

Sursa foto: unsplash / Georgia de Lotz

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *