Învățământ Știri generale

Transport gratuit la şcoală pentru elevii din învăţământul primar

Elevii din învățământul primar vor beneficia de transport gratuit la școală. Decizia se aplică în baza unui act normativ, care modifică Legea educaţiei şi care a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. Măsura se aplica din prima zi a anului școlar 2022 – 2023.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, care prevede că elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la sau până la unitatea de învăţământ. Cheltuielile vor fi asigurate din bugetul de stat, prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale.

,,În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate / acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la / până la unitatea de învăţământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.“, stipulează actul normativ.

Prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *