Știri generale

BRAŞOV | Cinci zile cu filme de groază, la Dracula Film Festival, ediţia a IX-a

Iubitorii filmelor fantasy şi horror vor avea parte de o experienţă de neuitat, la cea de-a IX-a ediţie a Dracula Film Festival. Astfel de pelicule vor fi rula, în premieră naţională, la Braşov, de vineri până duminică, 13 – 17 octombrie. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc miercuri seara, de la ora 19:00, la cinematograful din cartierul Tractorul, cu premiera națională a peliculei Halloween Kills.

Evenimentul are şi un concurs cu participanți din peste 100 de țări. Directorul festivalului, Ioan Bic, a anunțat la Radio România Brașov FM că există și o competiție cu două secțiuni: scurtmetraje și producții de lungmetraj. ,,Am avut anul acesta peste 2.500 de filme înscrise în total în competiții, dintre care peste 300 la secțiunea de lungmetraj, dintre care a trebuit să alegem cele 10 finaliste care vor fi difuzate în premieră și la Brașov, dar şi online.”, a spus Ioan Bic.

Dracula Film Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are două secțiuni: competiție lungmetraj internațional și competiție scurtmetraj.

Începând cu ediția a IV-a (2016), Dracula Film Festival a mai adaugat o secțiune, numită Dracula Digital, care are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara șansa de a se apropia de lumea filmului, şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România. Acest atelier se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie.

Sursa foto: facebook.com / Dracula Film Festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.