Învățământ Social Știri generale

Ministrul Educaţiei: Şapte cadre didactice din Olt şi Mehedinţi, confirmate cu COVID-19, au murit

Ministrul Educaţiei a declarat, la postul public de televiziune, că patru cadre didactice din judeţul Olt şi alte trei din Mehedinţi au decedat după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. Sorin Cîmpeanu a explicat că decesele au avut un impact asupra deciziilor unor şcoli care au cerut trecerea la învăţământul online.

,,Vreau să vă spun că în judeţul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a patru cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare. Patru cadre didactice din judeţul Olt, în care avem 50 de şcoli care au cerut suspendarea activităţii. În Mehedinţi, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a trei colegi. Avem şi stare de carantină şi acestea sunt explicaţiile pentru numărul mare de şcoli din judeţul Mehedinţi care au solicitat trecerea în online.”, a explicat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică la postul TVR 1.

Ministrul a mai transmis că Bucureştiul este pe primul loc la numărul de şcoli care au cerut trecerea la cursurile online. Elevii din 110 unităţi de învăţământ din Capitală învaţă de acasă. Pe locul doi se clasează judeţul Olt, cu 50 de şcoli trecute în online. Sorin Cîmpeanu a menţionat că în zece judeţe nu există cereri de trecere la învăţământul în sistem online din partea unităţilor şcolare.

Sursa foto: unsplash / Glen Carrie

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *