Sănătate Social Știri generale

BREAKING | Prim-ministrul României ia în calcul impunerea certificatului verde peste tot în Bucureşti şi Ilfov. Angajaţii nevaccinaţi din sănătate, testaţi pe banii lor

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu pentru orice activitate economică în Capitală şi în judeţul Ilfov. O astfel de decizie, însă, poate fi luată doar în Parlament, deoarece guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, iar acum funcţionează interimar, fără puteri depline.

Prim-ministrul României, Florin Cîţu, a declarat joi că ia în calcul impunerea certificatului verde pentru orice activitate economică, însă nu vede oportună introducerea carantinei în Capitală şi judeţul Ilfov.

,,Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru. (…) Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine.”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a mai anunțat că a depus în Parlament un proiect de lege, semnat și de Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, care obligă angajații nevaccinați din sistemul sanitar, IGSU și aviație să se testeze pe banii lor.

,,Alături de alți membri ai guvernului am semnat un proiect de lege: angajații din sistemul sanitar care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală trebuie să se testeze pe banii proprii. La fel și cei din IGSU și aviație.”, a mai transmis Florin Cîțu într-o conferință de presă la Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.