Învățământ Social Știri generale

Ministrul Educaţiei, recomandare pentru părinţii elevilor care învaţă în online, să nu-i ducă în parcuri sau la mall

Ministrul Educaţiei recomandă ca elevii din şcolile cu activitatea fizică suspendată să nu meargă în alte părţi în colectivitate, cum ar fi parcurile sau mall-urile. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a afirmat, la postul Digi 24, că numărul infectărilor în şcoli este mult sub media naţională.

,,Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor. În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere de 23% – e coincidenţă – infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul le-a transmis şi o recomandare părinţilor ai căror elevi fac şcoala în format online, să-i ferească de orice tip de colectivitate.

,,Îmi place să cred că în acele şcoli, 347 plus cele 85 de şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri. Îi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin Bucureşti am văzut că e efervescenţă foarte mare pe străzile Capitalei. Dar sunt convins că nu sunt acei elevi care au trecut în online, că dacă au trecut în online înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare şi ca să înveţe, atât cât se poate învăţa în online. Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii.”, a mai declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Sursa foto: captură Digi 24

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *