Învățământ Social Știri generale

BRAŞOV | Şcoală online, cu drum zilnic până în centrul localităţii, pentru internet

Mii de elevi din judeţul Braşov s-au chinuit anul trecut, în lunile de şcoală online. Ei au fost nevoiţi să meargă zilnic până în centrul localităţilor, unde aveau semnal de internet, ca să-şi descarce materialele de curs pe care să le lucreze acasă. Informaţia a fost oferită de inspectorul şcolar general Ovidiu Tripşa, care a spus că echipamentele oferite de autorităţi aveau probleme de conectare la internet.

,,Anul trecut am distribuit la nivelul județului Brașov peste 8.000 de tablete primite prin bugetul de stat, de la minister, iar ulterior am aflat că ele nu funcționează pe rețeaua pe care erau setate. Copiii făceau eforturi mari pentru a veni în centrul comunei, satului, pentru a prinde semnal, a-și descărca materialele ulterior lucrându-le acasă. Am recomandat directorilor să ia legătura cu operatorii de telefonie, de internet, care să îmbunătățească fluxul de internet în localitățile respective.”, a declarat inspectorul şcolar general, Ovidiu Tripşa, la postul Radio România.

Inspectorul şcolar general a mai explicat că urmează să fie achiziţionate alte 2.000 de dispozitive, laptopuri şi tablete pentru şcolile din municipiul Braşov.

În prezent, în judeţul Braşov, cursurile se desfăşoară online pentru 399 de unităţi de învăţământ, ca urmare a creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare. În total, aproape 9.300 de elevi fac şcoala de acasă.

Sursa foto: unsplash / David Pupaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.