Social Știri generale

BREAKING | Propunerea INSP de carantinare a Capitalei şi a judeţului Ilfov, respinsă

Grupul tehnico științific a respins propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) prin care Bucureştiul şi județul Ilfov ar fi urmat să intre în carantină pentru 14 zile. Decizia urmează să fie analizată şi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Şeful DSU, Raed Arafat, declarase joi seară, la postul Antena 3, că o eventuală decizie de carantinare a Capitalei şi a judeţului Ilfov ar avea un impact complex și că ar izola regiunea metropolitantă de restul României.

,,Carantinarea capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP, pentru că impactul e unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri care sunt necesar de a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea contactului, mişcării, a răspândirii virusului (…), dar a carantina Bucureştiul înseamnă că am izola Bucureştiul şi Ilfovul de restul României.”, a explicat Raed Arafat.

Şeful DSU a precizat că acest lucru nu poate să fie făcut fără o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

,,La acest moment, aşa cum e trimisă adresa către mine, ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în 48 ore. Încă suntem în termenul de 48 de ore. Mâine am convocat grupul tehnico-ştiinţific pentru o discuţie pe această temă, după care vom supune totuşi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă spre decizie dacă astfel de ordin poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la a carantina Bucureştiul, în sensul de a închide Bucureştiul şi Ilfov în aceste condiţii.”, a afirmat Raed Arafat, joi seară, la postul Antena 3.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *