Învățământ Știri generale

65,8% dintre candidaţii la concursul pentru funcţia de director şcolar au promovat proba scrisă, eliminatorie

65,8% dintre profesorii care au susţinut proba scrisă a concursului pentru directori și directori adjuncți de școli au reușit să ia cele 70 de puncte pentru promovare. Ei merg mai departe pentru proba interviu. Ministerul Educației a anunțat că au fost 9.110 candidați înscriși pentru proba scrisă, iar dintre aceștia 21 s-au retras după ce au văzut subiectele și 450 nu s-au prezentat.

,,Au fost validați pentru a participa la concurs 9.110 de candidați, s-au prezentat și au finalizat proba 8.627 de candidați (94,7%). Dintre aceștia, 5.676 de candidați au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7. Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.
Județele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) și Mureș (78%). În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați. Rezultate mai mici sau relativ egale cu 50% s-au înregistrat în județele Mehedinți (44%), Călărași (45,1%) și Satu Mare (50,3%).“, a transmis Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Citeşte AICI care sunt următorii paşi din calendarul examenului pentru funcţia de director şcolar, anunţat de Mnisterul Educaţiei.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *