Știri generale

Corina Atanasiu, propusă ministru al Educaţiei în guvernul condus de Dacian Cioloş

Corina Atanasiu este ministrul propus al Educaţiei în cabinetul Dacian Cioloş, potrivit anunţului făcut de USR. În primele nouă luni din 2021, a fost secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene şi s-a ocupat de componenta de educaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Corina Atanasiu s-a numărat printre fondatorii Federației părinților și aparținătorilor legali din România (FePAL), organizaţie pe care o conduce. În septembrie 2020, a fost aleasă în funcţia de consilier local în Consiliul local al municipiului Focşani.

Potrivit biografiei prezentate de USR, Corina Atanasiu este expertă în accesarea de fonduri europene și are la activ numeroase proiecte de dezvoltare locală, combaterea sărăciei și din sfera educației. De 20 de ani este voluntar activ al Crucii Roșii Vrancea, calitate din care a atras finanțări de aproape un milion de euro pentru dezvoltarea locală, care au dus la îmbunătățirea calității vieții copiilor și familiilor lor din județ. 

Corina Atanasiu are o diplomă de master în politici publice, obţinută în 2020 de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), şi una de master în administraţie publică, obţinută în 2007 de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti. La aceasta, se adaugă mai multe cursuri şi certificări.

Găseşte mai multe informaţii despre propunerea USR de ministrul al Educaţiei din curriculum vitae, publicat de USR, şi din declaraţia de avere, postată pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene:

Sursa foto: USR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.