Social Știri generale

,,Ghidul bunelor Eco-maniere”, e-book gratuit creat de Patrula de reciclare. Materialul poate fi descărcat şi de pe roeducatia.ro

Patrula de reciclare, platforma de educaţie de mediu coordonată de Asociaţia Volens şi Asociaţia RoRec, a lansat ,,Ghidul bunelor Eco-Maniere”. Este vorba despre un e-book gratuit care abordează 10 teme de mediu. Materialul prezintă o serie de obiceiuri responsabile, cu exemple concrete oferite de echipe de copii şi profesori, precum şi răspunsuri la o mulţime de întrebări despre planetă şi mediu. Puteţi descărca e-book-ul din acest material.

,,Ghidul bunelor Eco-Maniere” este destinat profesorilor, părinţilor şi copiilor, precum şi tuturor celor care vor să abordeze un comportament prietenor cu Pământul. E-book-ul a fost creat în zece luni, iar la realizarea acestuia au lucrat zece autori, care au abordat zece teme legate de protejarea mediului. Materialul oferă informații accesibile, frumos ilustrate grafic.

,,Ghidul bunelor Eco-Maniere reprezintă încununarea a 10 ani de educație de mediu în România, dar și începutul unei noi conversații naționale despre valorile și principiile pe care ne bazăm în viața de zi cu zi. Știm că sunt mulți cei care practică ‘bune eco-maniere’ și îi invităm să ne ajute să completăm acest nou cod de conduită, cu propriile lor exemple.“, a transmis Andreea Idriceanu Calev, coordonatoare proiectului, prin intermediul unui comunicat al Patrulei de reciclare.

Printre temele de mediu abordate, se numără: reducerea cantității de gunoi, prin colectarea selectivă a diferitelor categorii de deșeuri (ambalaje, aparate electrice, alte tipuri); refolosire creativă sau donații caritabile; economia de apă și energie; evitarea risipei de mâncare; lupta contra poluării datorate plasticului; regenerarea ecosistemelor prin plantări și împăduriri; ecologizarea locurilor naturale afectate de deșeuri.

,,Ghidul bunelor Eco-Maniere este, cel mai probabil, primul ‘manual’ de educație de mediu creat în colaborare cu beneficiarii programului Patrula de reciclare. Zeci de echipe din grădinițe, școli și licee din toată țara povestesc despre schimbările pe care le-au produs în propriile școli, familii și comunități, în cadrul programului.“, se arată în comunicatul Patrulei de reciclare.

Toţi cei implicaţi în realizarea e-book-ului ,,Ghidul bunelor Eco-maniere” le transmit celor interesaţi să utilizele materialul şi să pună în practică cele mai bune eco-maniere. Mai mult, autorii îi invită pe fiecare să contribuie la completarea, actualizare şi îmbogăţirea ghidului, să împărtăşească fiecare propriile experienţe din şcoală sau din comunitate.

Mai jos poţi citi şi descărca ,,Ghidul bunelor Eco-maniere”, realizat de Patrula de reciclare, cu sprijinul Editurii Club România şi al altor parteneri menţionaţi în material:

Sursa foto: copertă Patrula de Reciclare, Ghidul bunelor Eco-Maniere, 2021, Editura Club România

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *