Social Știri generale Universitate

TIMIŞ | Un nou centru de vaccinare, în complexul studenţesc din Timişoara

Un nou centru de vaccinare anti-COVID-19 a fost deschis, de luni, în complexul studenţesc din Timişoara. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat solicitarea Universității de Vest pentru deschiderea acestuia.

Centrul de vaccinare va funcționa la parterul Căminului 12, de pe Aleea Studenților din Timișoara. Decizia vine la câteva zile după ce ministrul Educaţiei a spus că sunt universităţi unde rata de vaccinare este foarte bună, peste media naţională, dar a precizat că nu toate au trimis un astfel de raport. ,,Avem universități precum Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș, unde avem 90% rata de vaccinare în rândul studenților. În alte universități, este de 50-55% vaccinarea în rândul studenților, iar alte universități încă nu au raportat acest lucru.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Şi rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST), Leonard Azamfirei, a anunțat zilele trecute că s-au vaccinat cu a treia doză peste 1.500 de studenți și angajați ai instituției de învățământ superior.

,,În perioada 8 – 10 octombrie, la UMFST s-a desfăşurat o nouă campanie de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 adresată personalului didactic, auxiliar, nedidactic şi studenţilor care au optat pentru administrarea dozei a treia. În total, în cele trei zile s-au vaccinat 1.495 persoane cu vaccin Pfizer şi 10 persoane cu vaccin Moderna.”, a arătat rectorul Leonard Azamfirei, într-o postare pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.