Învățământ Știri generale

BUZĂU | Decizie de trecere a şcolilor în online, anulată în mai puţin de o oră

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Buzău privind trecerea în online a mai multor şcoli a fost abrogată, luni, la câteva zeci de minute de la aprobare. Erau vizate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău situate în localităţi cu rata de infectare mai mare de 7,5/1.000.

După emiterea şi anularea deciziei, inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, a anunţat că marţi toţi copiii pot merge fizic la şcoală, chiar dacă provin din localităţi unde rata de infectare cu coronavirus depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Luni seară, CJSU Buzău s-a întrunit şi a decis, la propunerea DSP Buzău, ca şcolile din localităţile cu rate de infectare de peste 7,5 să treacă în online de marţi. Într-o astfel de situaţie erau municipiul Buzău şi 15 comune din judeţ. După câteva zeci de minute, hotărârea a fost abrogată. Astfel, toţi copiii vor putea merge în continuare la cursuri, în format fizic.

Excepţie vor face doar cei din şcolile în care consiliile de administraţie au cerut Inspectoratului Şcolar trecerea orelor în online, iar ISJ a aprobat acest scenariu. Este vorba despre cea mai mare şcoală generală din municipiul Buzău, Şcoala 11, cu aproape 2.000 de copii, despre Colegiile Pedagogice ,,Eminescu” şi ,,Hasdeu”, Liceul ,,Henri Coandă” şi despre şcolile din comunele Pănătău, Ruşeţu, Săpoca şi Cozieni.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *