Eveniment Știri generale

IALOMIŢA | Directoare de şcoală, acuzată că a furat banii de burse ai elevilor

Fosta directoare a școlii profesionale din Reviga, județul Ialomița, este acuzată că ar fi delapidat 20.000 de lei din bursele elevilor, potrivit presei locale, citate de G4 media. Primele informații au venit în urma unei anchete preliminare a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, iar poliția a deschis un dosar penal.

Elena Răducanu este acuzată că și-ar fi însușit bursele școlare ale elevilor timp de mai mulți ani. Estimarea inițială a prejudiciului ar fi de 20.000 de lei, însă sumele ar fi mult mai mari în condițiile în care practica incriminată se întinde pe mai mulţi ani.

Faptele au fost descoperite de noua directoare a şcolii, care a sesizat Inspectoratul Şcolar, iar instituția a cerut un control la şcoala respectivă. Primele concluzii au arătat că fosta directoare şi-ar fi însuşit o parte din sumele pe care în mod normal trebuia să le primească elevii care proveneau din familii cu posibilităţi materiale reduse.

,,Din verificări a reieşit că, în perioada 2018 – 2021, o femeie, în vârstă de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale din judeţul Ialomiţa, şi-ar fi însuşit o parte din fondurile alocate pentru bursele şcolare. Prejudiciul este estimat la 22.000 de lei.”, a declarat purtătorului de cuvânt al Poliției Ialomiţa, Ludmila Dascălu.

Poliţiştii au început cercetări pentru abuz în serviciu şi delapidare în cazul femeii de 54 de ani. Surse citate de presa locală arată că, înainte de a renunța la funcție, Elena Răducanu a șters din calculatorul școlii toate datele care ar fi putut s-o incrimineze.

Femeia acuzată că şi-ar fi însuşit banii copiilor continuă să predea, fiind încă angajată a şcolii pe care a condus-o şi de la vârful căreia a comis infracţiunile de care este acum acuzată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.