Știri generale Universitate

SIBIU | Universitatea ,,Lucian Blaga”, inclusă în clasamentul Times Higher Education World University Rankings by Subject

Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) se numără printre cele şase instituţii de învăţământ superior din România incluse în clasamentul Times Higher Education World University Rankings by Subject pentru anul 2022. Clasificarea vizează domeniul Ştiinţele Sociale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.

,,Nu este puțin lucru accederea și vizibilitatea Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu în topurile internaționale în domeniul educației. Menținerea acestor poziții și creșterea standardelor de performanță și excelență sunt obiective prioritare ale ULBS.”, a declarat Sorin Radu, rectorul Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu.

,,Din totalul de 870 de universităţi din lume incluse în ranking-ul în domeniul Ştiinţelor Sociale, Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu este pe poziţia 601+, fiind una din cele şase universităţi din România ce ocupă poziţii în acest clasament.“, se arată în comunicat.

Ierarhizarea în THE World University Rankings by Subject se face după aceleaşi criterii ca în clasamentul internaţional cu caracter general, THE World University Rankings):
– activitatea didactică – 30%;
– activitatea de cercetare – 30%;
– impactul cercetării cuantificat prin citări – 30%;
– veniturile atrase din mediul de afaceri – 2,5%;
– gradul de internaţionalizare – 7,5%.

,,Topul primelor 10 universităţi în domeniul Ştiinţelor Sociale este dominat de instituţii prestigioase de învăţământ superior din Statele Unite şi Regatul Unit, precum Universitatea Oxford, Universitatea Harvard, Universitatea Princeton, Universitatea Cambridge.“, mai transmis reprezentanţii ULBS, prin intermediul comunicatului de presă.

Sursa foto: facebook.com / Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *