Știri generale

VIDEO | Sabie din perioada Cruciadelor, descoperită în largul coastei israeliene

O sabie cu lama de un metru lungime, despre care se crede că a aparținut unui cavaler cruciat, a fost găsită de un scafandru amator în largul coastei de nord a Israelului. Arma veche de aproximativ 900 de ani a ajuns în posesia autorităţilor.

Sabia din perioada Cruciadelor a fost descoperită de Shlomi Katzin. Specialiștii cred că obiectul, care este acoperit cu organisme marine, a ieșit la suprafață în urma mișcării nisipului, potrivit BBC. Autoritatea pentru antichități din Israel (IAA) a spus că după ce va fi curățată și analizată corespunzător, sabia va fi expusă publicului.

Sursa: Twitter @Israel

,,Sabia, care este în stare perfectă, este o descoperire foarte rară. Aparținea, evident, unui cavaler cruciat. Este uluitor să descoperi un astfel de obiect personal, care te duce cu 900 de ani înainte într-o perioadă cu cavaleri, armuri și săbii.„, a declarat Nir Distelfeld, de la IAA.

Kobi Sharvit, care conduce unitatea de arheologie marină a IAA, a declarat că zona în care a fost găsită sabia a oferit adăpost navelor în timpul furtunilor de-a lungul secolelor. ,,Condițiile pe care le oferă au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă descoperiri arheologice importante.”, a spus el.

Cruciații au luptat într-o serie de războaie religioase cunoscute sub numele de Cruciade. Cele mai cunoscute dintre cruciade au fost cele din estul Mediteranei, care au vizat recuperarea Țării Sfinte de sub stăpânirea musulmană.

Sursa foto: captură twitter.com / @Israel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.