Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Două săptămâni pot fi compensate. Mai mult, nu

Ministrul Educaţiei a declarat joi, că structura anului şcolar va fi adaptată în urma discuţiilor cu reprezentaţii elevilor şi profesorilor. Sorin Cîmpeanu a explicat că cele două săptămâni de vacanţă reprezintă o perioadă maximă care ar putea fi compensată, iar elevii să nu înregistreze alte pierderi. Ministrul a anunţat şi în cât timp vor ajunge testele non-invazive în şcoli.

,,Oricum, elevii din învţământul primar şi preşcolarii din grădiniţe intră în vacanţă, conform calendarului anunţat, în data de 23 octombrie, de luni, pentru o săptămână. Această vacanţă se va prelungi cu încă o săptămână pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar. De asemenea, elevii din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi post-liceal vor intra pentru o perioadă de două săptămâni în vacanţă, începând cu 23 octombrie, până pe 5 noiembrie. În cursul acestei perioade, vom avea consultări cu reprezentanţii elevilor şi reprezentanţii profesorilor, pentru a vedea care este maniera optimă de modificare a structurii anului şcolar, astfel încât perioada de cursuri să nu fie diminuată, astfel încât elevii să nu înregistreze pierderi din cauza acestei vacanţe. Două săptămâni pot fi compensate. Mai mult de două săptămâni nu vor putea fi compensate.”, a explicat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la postul B1 TV.

Ministrul a precizat şi că, la revenirea elevilor în bănci, testele non-invazive vor fi disponibile în şcoli.

,,În cele două săptămâni, am fost asiguraţi că ONAC (n.red. – Oficiul Naţional al Achiziţiilor Centralizate) va finaliza achiziţia şi a cele 70 de milioane de teste care au fost aprobate prin hotărârea CNSU nr. 76 vor fi achiziţionate.”, a mai spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul B1 TV.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *