Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei propune modificarea structurii anului şcolar. Sorin Cîmpeanu: Prin compensare, aceste zile vor fi înlocuite de școală cu prezență fizică

Ministrul Educaţiei a declarat, joi, că le va propune sindicatelor, părinţilor şi elevilor, într-o şedinţă care va avea loc vineri la minister, modificarea structurii anului şcolar. Sorin Cîmpeanu a spus, într-o intervenţie telefonică la postul TVR 2, că orele pierdute în perioada de vacanţă prelungită vor fi înlocuite de şcoală cu prezenţă fizică.

Ministrul Educaţiei a explicat, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la vacanţa de două săptămâni, că aceasta este perioada maximă în care elevii nu vor înregistra şi alte pierderi educaţionale.

,,Este o variantă care poate fi compensată prin modificarea structurii anului şcolar, în măsura în care ne limităm la maximum două săptămâni de vacanţă suplimentară pentru elevii din gimnaziu şi liceu, şi la maximum o săptămână de vacanţă suplimentară pentru elevii din învăţământul primar şi pentru grădiniţe.„, a transmis Cîmpeanu, la postul TVR 2.

Ministrul a reamintit că varianta cursurilor online nu este acceptabilă şi a precizat că jumătate dintre elevi au probleme de conectivitate sau de altă natură, care fac imposibilă această opţiune.

..Alegerea a fost a acestei vacanţe în ideea că, prin compensare, aceste zile vor fi înlocuite de şcoală cu prezenţă fizică. Orice zi de şcoală cu prezenţă fizică ajută elevii acestei ţări care au suferit deja foarte mult din perspectivă educaţională şi nu numai. (…) Vă asigur că, între toate variantele lulate în calcul, aceasta este cea care generează cele mai puţine pierderi, pierderi care pot fi compensate, iar modalitatea de modificare a structurii va fi analizată chiar de mâine (n. red. – vineri 22 octombrie), la ora 10:00, la Ministerul Educaţiei. Avem o comisie de dialog social, unde împreună cu elevii, cu profesorii și cu reprezentanții părinților vom vedea care este forma optimă de modificare a structurii anului școlar, lucru care va fi anunțat în data de 5 noiembrie, când vom avea o situație exactă, date certe cu privire la evoluția epidemiologică.„, a completat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică la postul TVR 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.