Social Știri generale

CHINA | Mai puţine teme şi mai puţin internet pentru copii, mai multe activități și exerciții fizice

China schimbă strategia și adoptă o nouă lege privind promovarea educației familiale, pentru a atenua competitivitatea școlară dusă la exasperare în ultimii ani și cheltuielile mari pentru educaţie. Astfel, minorii vor avea parte de mai puține teme și mai puţin internet, la schimb cu mai multe activități recreative și exerciții fizice, transmite agenția Ansa, citată de Rador.

Comitetul Permanent al Adunării Naționale a Poporului, parlamentul chinez, a aprobat o lege care, printre altele, le cere părinților să reducă sarcinile grele de studii impuse până acum copiilor și în același timp să depună toate eforturile posibile pentru ca fii lor să nu devină dependenți de internet. Legea stabileşte că părinții sau tutorii sunt responsabili pentru creșterea minorilor în familie, în timp ce autoritățile locale sunt obligate să ia măsuri pentru a reduce cantitatea de teme care sunt făcute în afara școlii, adică acasă.

În actualul sistem chinez ultra-competitiv, intrarea într-o grădiniță excelentă reprezintă deja rampa de lansare pentru accesul la școli primare prestigioase și așa mai departe. Primii ani de studiu sunt considerați fundamentali de familiile chineze și, conform celor explicate agenţiei ANSA de profesioniștii din sector, pregătirea copiilor cu vârste sub 6 ani, pregătire care include lecții de pian, caligrafie, scris, actorie sau chiar sărituri de coardă, poate costa între 4-5.000 de dolari.

Noua lege interzice părinţilor să pună pe umerii copiilor o povară didactică excesivă, explicând necesitatea de a se organiza în mod adecvat timpul alocat studiului, cel dedicat odihnei şi cel rezervat activităților recreative și exercițiilor fizice.

Sursa foto: unsplash / Jerry Wang

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *