Știri generale

Încălţăminte sport purtată de Michael Jordan, vândută la licitație cu aproape 1,5 milioane de dolari

O pereche de pantofi sport purtaţi de legendarul jucător din NBA Michael Jordan a fost vândută la licitaţie. Cumpărătorul a plătit 1,47 milioane de dolari pentru încălţămintea care a aparţinut lui Jordan, informează DPA luni, citată de Agerpres.

Cumpărătorul a fost Nick Fiorella, un cunoscut colecţionar de cartonaşe sportive, în valoare de milioane de dolari, a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s, duminică. Pantofii sport Nike Air Ship pe care i-a achiziţionat au fost purtaţi de Jordan în primul său sezon din NBA, în 1984, potrivit casei de licitaţii. Perechea roşu cu alb a fost deţinută anterior de un copil de mingi de la Denver Nuggets, care o primise cadou. O altă pereche de pantofi sport ai lui Jordan s-au vândut anul trecut cu 560.000 de dolari.

În aprilie, pantofii sport purtaţi de rapperul american Kanye West în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Grammy din 2008 au fost vânduţi pentru suma de 1,8 milioane de dolari – cea mai mare sumă plătită la o licitaţie pentru un astfel de obiect, conform Sotheby’s. Încălţămintea neagră din piele a fost concepută exclusiv pentru spectacolul susţinut de West şi a reprezentat punctul de pornire a liniei de pantofi a artistului.

Pantofi sport neobişnuiţi s-au aflat de numeroase ori în centrul atenţiei după ce au fost adjudecaţi pentru sume impresionante în cadrul unor licitaţii recente. Anul trecut, o pereche de pantofi sport albi realizaţi manual de un cofondator al Nike în urmă cu aproximativ 50 de ani a fost vândută pentru suma de 162.500 de dolari.

Sursa foto: Sotheby’s

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.