Social Știri generale

,,Timpureşti. Călător prin Bucureşti”, joc online bazat pe istoria şi patrimoniul Capitalei

Asociaţia Da’DeCe şi Muzeul Municipiului Bucureşti au lansat un joc online gratuit, conceput în special pentru copiii de peste 8 ani, inspirat de istoria şi patrimoniul Capitalei. ,,Timpureşti. Călător prin Bucureşti” poate fi accesat de pe orice suport digital: telefon, tabletă, computer.

Sursa foto: captură joc ,,Timpureşti. Călător prin Bucureşti”

Oricine poate juca ,,Timpureşti. Călător prin Bucureşti” , folosit în contexte educative, cum ar fi şcoală şi ateliere, sau de petrecerea timpului liber. Jocul poate fi, de asemenea, şi un reper care să-i inspire pe copii sau alte echipe să creeze aplicaţii similare.

Cu o interfaţă grafică bazată pe ilustraţii inspirate pe documente şi imagini de arhivă, Timpureşti reprezintă o călătorie în timp, prin patru epoci istorice, o întâlnire cu personaje şi locuri emblematice ale oraşului, dar şi cu multe răsturnări de situaţie.

Prin elemente artistice şi digitale, jocul îşi propune să valorifice elemente de patrimoniu semnificative pentru istoria oraşului, precum obiecte din colecţiile Muzeului Municipiului Bucureşti, clădiri aflate în centrul oraşului, nume de străzi sau de personalităţi, legende urbane.

Accesează şi joacă ,,Timpureşti. Călător prin Bucureşti”

Sursa foto: captură joc ,,Timpureşti. Călător prin Bucureşti”

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *