Știri generale

ISTORIE | Capitala regatului dac, Sarmizegetusa Regia, într-o lecţie în direct (video)

Lecţie în direct de la Sarmisegetusa Regia, transmisă online pe YouTube. Elevii pot afla mai multe despre capitala regatului dac, civilizaţiile străvechi, zeităţi şi astronomie. Evenimentul este organizat joi 28 octombrie, de la ora 11:00, în cadrul proiectului ,,Educaţie la înălţime”.

,,Vom pleca din istorie, de la civilizațiile străvechi și de la zeitățile lor care personificau soarele, apoi vom trece pe teritoriile actuale ale țării și vom ajunge la daci, la templele de la Sarmizegetusa Regia și la cunoștințele dacilor despre astronomie. Vom discuta și despre rolul Soarelui pentru viața pe pământ și despre energia solară.”, au transmis organizatorii.

Sursa video: youtube.com / Educaţie la înălţime

Lecţia poate fi urmărită de elevii şi profesorii din întreaga ţară. Săptămâna trecută, cursul a vizat Cazanele Dunării. În 2020, proiectul a fost în faza pilot, iar lecţiile au fost desfăşurate în Munții Făgăraș, la Adamclisi în județul Constanța și la Trovanții din Ulmet, județul Buzău.

Lecțiile ,,Educație la Înălțime” sunt realizate de profesori dedicați din diferite regiuni ale țării și se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. Durează aproximativ 50 minute și sunt transmise prin YouTube Live, pe canalul dedicat al proiectului. Orice profesor poate să găzduiască transmisiunea în direct în clasă la discipline precum geografie, biologie, istorie, explorarea mediului şi dirigenție.

Formatul ,,Educație la Înălțime” a fost declarat câștigător la un concurs de inovație în educație și a fost testat într-un proiect-pilot în județul Hunedoara. Ulterior a fost extins în primăvara anului 2021 la nivel național, datorită parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Proiectul a avut şi sprijinul Ministerului Educației Naționale și al Aspire Teachers.

Poţi accesa AICI canalul de YouTube ,,Educaţie la înălţime” şi poţi urmări lecţia în direct de la Sarmisegetusa Regia joi 28 octombrie de la ora 11:00.

Sursa foto: captură youtube.com / Educaţie la înălţime

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *