Știri generale Universitate

BACĂU | Victober, eveniment online organizat de Facultatea de Litere a Universității „Vasile Alecsandri”

Univesitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău organizează Victober. Evenimentul, care se află la a cincea ediție, constă în celebrarea epocii victoriene, cu tot ce ține de aceasta: politică, istorie, cultură, în sens larg şi literatură, în particular.

Studenții de la programele de studii de engleză sunt invitați în fiecare an să prezinte proiecte, eseuri, lucrări creative care să aibă drept punct comun de analiză şi inspiraţie victorianismul în cadrul cercului studenţesc Cultures and Genres. Activităţile se desfăşoară sub îndrumarea cadrelor didactice conf. univ. dr.  Andreia Suciu și lect. univ. dr. Cătălina Bălinișteanu-Furdu.

În acest an, la o întâlnire ce a avut loc pe platforma Teams a Universităţii, la Victober au participat atât studenți de la ciclul de licenţă (programele de studii Limba şi literatura română – Limba şi literatura engleză, Limba şi literatura engleză – Limba şi literatura franceză), cât şi studenţi de la programul de master în limba engleză Practici de comunicare. Aceştia şi-au propus în lucrările lor să ofere o perspectivă clasică, dar şi actualizată atât asupra epocii victoriene, cât și asupra romanelor sau fenomenelor victoriene abordate.

Participanţii şi lucrările înscrise la Victober 2021

– Ştefania Roşu, RE, II – A Woman’s Ambition as Witchcraft in Tomas Hardy’s ‘The Return of the Native’;
– Lorena Chiriac (Patraşcu), LEPC, I – ‘An Eye for and Eye by Anthony Trollope – general view;
– Miriam-Carla Calapod, EF, III – Poem;
– Raluca-Andreea Donici (Nechifor), LEPC, I – Orientalism in Victorianism. Influences, Symbols, Motifs.

Şi studenţii participanţi în auditoriu au contribuit activ. Prezentările studenților din acest an au surprins plăcut prin rigurozitatea cu care au fost structurate, prin abordarea corectă a amplei bibliografii folosite, puterea de analiză a detaliilor şi capacitatea de sintetizare a generalului. Alți studenţi au impresionat prin creativitatea lor și prin stilul nonconformist prin care s-au transpus în pielea diferitelor personaje victoriene.

Studenții participanţi au fost recompensați cu premii ce au constat în cărți în limba engleză.

Sursa foto: Universitatea ,,Vasile Alecsandri”din Bacău

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *