Sănătate Social Știri generale

FDA cere timp suplimentar pentru a evalua administrarea vaccinului Moderna la adolescenţi

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite ale Americii a informat compania Moderna că are nevoie de mai mult timp pentru a evalua administrarea vaccinului anti-COVID-19 adolescenţilor cu vârste de 12-17 ani, transmite Reuters.

Directorul general al companiei Moderna, Stephane Bancel, declarase în urmă cu două săptămâni că, pe baza discuţiilor avute cu FDA, crede că vaccinul va fi autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor de 12 – 17 ani în următoarele câteva săptămâni.

Compania de biotehnologie a anunţat că a fost informată vineri seara că FDA are nevoie de mai mult timp pentru a evalua analizele internaţionale recente referitoare la riscul apariţiei unui tip de inflamaţie cardiacă numită miocardită după vaccinare, un efect secundar rar care afectează mai ales bărbaţii tineri.

Moderna a arătat că efectuează propria evaluare a unor analize externe referitoare la riscul sporit de miocardite la persoane de sub 18 ani, pe măsură ce devin disponibile.

Compania a depus cerere pentru autorizarea în SUA a vaccinului său anti-COVID-19 la persoane cu vârste de 12 – 17 ani în luna iunie. Americanii din această categorie de vârstă se pot vaccina cu serul produs de Pfizer-BioNTech, care a fost aprobat în luna mai.

Moderna a mai anunţat că va amâna cererea pentru administrarea unui vaccin cu o doză înjumătăţită, de 50 de micrograme, copiilor cu vârste de 6 – 11 ani, în timp ce FDA finalizează evaluarea vaccinului pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani.

Sursa foto: unsplash / Ian Hutchinson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.