Știri generale

TEHNOLOGIE | Smartphone mai ieftin de 100 de dolari, produs de Google pentru utilizatorii din India

Google lansează în India un smartphone care costă mai puţin de 100 de dolari. Telefonul produs împreună cu operatorul telecom Jio Platforms vizează cele câteva sute de milioane de indieni care folosesc încă telefoane 2G.

Anunţat iniţial pentru începutul lunii septembrie, JioPhone Next este un smartphone ieftin, care va fi disponibil în India începând cu 4 noiembrie. Aparatul are un ecran HD de 5,45 inch şi se bazează pe un chipset Qualcomm QM-215 cu o frecvenţă de 1.3GHz şi patru nuclee. Acesta este suplinit de 2GB RAM.

JioPhone Next are un spaţiu de stocare de 32GB, o baterie de 3.500 mAh, o cameră principală de 13MP şi una frontală de 8MP. Smartphone-ul foloseşte o versiune special optimizată pentru un telefon cu dotări modeste de Android, pe care Jio o numeşte Pragati OS.

JioPhone Next va costa 87 de dolari, însă, dacă este cumpărat împreună cu un abonament, preţul poate scădea şi la 28 de dolari. Jio şi Google speră ca noul smartphone cu 4G să fie atrăgător pentru cei peste 300 de milioane de indieni care încă folosesc telefoane cu 2G.

Sursa foto: captură lansare JioPhone Next

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.