Social Știri generale

TIMIŞ | Concert al orchestrei Facultăţii de Muzică din cadrul UVT, alături de Alexandru Tomescu

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) găzduieşte un concert simfonic de excepţie. Orchestra Facultăţii de Muzică şi Teatru va susţine un spectacol alături de marele violonist Alexandru Tomescu. Concertul se desfășoară în cadrul „Festivalului Internațional Timișoara Muzicală”, care are loc în această perioadă la Filarmonica „Banatul”, anunţă UVT printr-un comunicat de presă trasmis roeducatia.ro.

Festivalul Internaţional Timişoara Muzicală a ajuns la cea de a 45-a ediție. Ca în fiecare an, vor participa artiști de renume. ,,Concertul are o încărcătură simbolică aparte, fiindu-i dedicat lui Ludwig van Beethoven, de la nașterea căruia se împlinesc 251 de ani. Un moment atât de special nu poate sta decât sub bagheta unui dirijor excepțional, așa cum este Sebastian Felea.„, transmite UVT.

,,Trecem printr-o perioadă plină de încercări, însă orice moment dificil din istorie poate fi depășit cu mai mult curaj și energie când arta și cultura sunt un punct de sprijin. Facultatea de Muzică și Teatru a fost în mijlocul comunității în ultimele luni cu nenumărate evenimente artistice, care au încântat și inspirat timișorenii. Acest concert este un eveniment realmente deosebit, pentru că alături de talentații noștri studenți sunt două nume reper ale muzicii clasice românești, Sebastian Felea și Alexandru Tomescu, profesori ai FMT. Este fără îndoială o șansă pentru studenții UVT să cânte alături de unul dintre cei mai mari violoniști din lume. La UVT, Cultura este Capitală, iar în capitala noastră se va asculta Beethoven, așa că îi invit pe timișoreni să ne fie alături.„, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Sursa foto: afişul spectacolului / Universitatea de Vest din Timişoara

Evenimentul va avea loc în Sala Capitol, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, numărul 2. Accesul este permis conform normelor sanitare în vigoare. 

Sursa foto: facebook.com / Alexandru Tomescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.