Știri generale Universitate

BIHOR | Conferinţă internaţională despre performanţa şcolară, organizată de Universitatea Oradea

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) al Universităţii din Oradea va organiza, în 27 noiembrie, o conferinţă internaţională pe teme de educaţie. Evenimentul este dedicat împlinirii celor 25 de ani de la înfiinţarea acestui departament al instituţiei bihorene de învăţământ superior, transmite Agerpres. Conferinţa se va desfăşura online.

,,Cei 25 de ani ai Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic înseamnă o activitate susţinută, muncă de echipă, perseverenţă, parteneriate la nivel naţional şi internaţional, precum şi foarte mulţi absolvenţi, anual, atât studenţi cât şi cadre didactice in învăţământul preuniversitar care participă la programele noastre. Anii de activitate continuă au adus calitate în pregătirea psihopedagogică iniţială şi continuă a cadrelor didactice, perfecţionarea continuă a modalităţilor şi programelor de pregătire în vederea obţinerii gradelor didactice I şi II, încurajarea unor iniţiative interdisciplinare şi nu în ultimul rând, creşterea anvergurii cercetărilor ştiinţifice realizate de cadrele didactice al DPPD-ului.”, a declarat directorul DPPD, prof. univ. Florica Orţan, citat de Agerpres.

În acest context al împlinirii celor 25 de ani, Florica Orţan a lansat o carte intitulată ,,Management educaţional”, lucrare apărută la Editura Trei din Bucureşti, precum şi un volum colectiv al departamentului, coordonat de ea, numit ,,Pedagogie şi elemente de psihologie”, publicat la Editura ,,Institutul European” din Iaşi.

Cartea ,,Management educaţional” propune o serie de teme, pe cât de actuale, pe atât de provocatoare, cum ar fi: Stilul, personalitatea şi responsabilitatea managerului şcolar, Decizia – element central al managementului, Managementul conflictului şi organizarea, Managementul informaţiei – cu un capitol aparte despre barierele ce stau în calea comunicării profesionale, Managementul stresului, Managementul cercetării ştiinţifice universitare etc.

DPPD mai pregăteşte în prezent o altă lucrare colectivă intitulată ,,Educaţia pentru voluntariat”. Alături de directoarea DPPD, organizatori ai evenimentului aniversar sunt şi lectorii universitari dr. Julien-Ferencz Kiss şi Laurenţiu Mândrea.

Cei care doresc să se înscrie la conferinţa internaţională din 27 noiembrie trebuie să trimită, pe adresa organizatorilor, un abstract al lucrării pe care doresc să o prezinte, până cel târziu în data de 20 noiembrie 2021. Forma finală a materialelor va fi redactată până la 1 martie 2022. Lucrările prezentate în cadrul manifestării vor fi propuse pentru publicare şi indexare într-un volum de specialitate, la o editură cu acreditare academică.

Detaliile privind invitaţii, înscrierea, taxa de participare pentru cei care doresc publicarea lucrărilor, condiţiile de redactare ale acestora şi alte informaţii vor fi disponibile pe parcursul lunii noiembrie 2021, AICI şi AICI.

Sursa foto: facebook.com / Universitatea din Oradea

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *