Social Știri generale

Decizia privind vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor de 5 – 11 ani în Europa, aşteptată la mijlocul lunii decembrie

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) este aşteptată să ia o decizie în privinţa vaccinării anti-COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani la mijlocul lunii decembrie. Anunţul a fost făcut de președintele campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Valeriu Gheorghiță a precizat că doza pentru copiii de 5 – 11 ani va fi o treime din vaccinul Pfizer-BioNTech pentru adulți, respectiv 10 micrograme, iar compania va livra flacoane speciale pentru această categorie de vârstă. CNCAV a avut deja o întâlnire organizatorică.

,,Vom organiza în fiecare centru un cabinet dedicat copiilor de 5 – 11 ani. Va exista și posibilitatea de vaccinare la medicii de familie și avem în vedere organizarea de centre de vaccinare în spitalele pediatrice.”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a menționat că vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani va fi recomandată celor care sunt în evidență cu afecțiuni cronice.

,,Pentru celelalte categorii, va fi recomandat vaccinul în funcție de rapoartele risc-beneficiu. ECDC va face aceste rapoarte risc-beneficiu.”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: captură facebook.com / Ro Vaccinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.