Eveniment Social Știri generale

Victimele incendiului din clubul Colectiv, comemorate la Senatul României

Cei 65 de tineri care au murit ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, din 2015, sunt comemoraţi la Senat. Pe holul camerei superioare a Parlamentului au fost expuse potretele acestora. Iniţiativa a avut sprijinul ONG-ului Geeks for Democracy, a precizat Anca Dragu, președinta Senatului.

,,Colectiv a fost o tragedie care a lăsat urme adânci în societatea românească. Am decis să expun portretele celor 65 de victime la Senat pentru a omagia memoria lor și pentru a aduce în lumina publică faptul că această tragedie nu și-a găsit dreptatea nici după 6 ani. Parlamentari, personal tehnic sau vizitatori vor putea vedea portretele celor răpuși de un sistem îngenuncheat de corupție. Mulțumesc Geeks For Democracy pentru colaborare.”, a scris Anca Dragu pe Facebook.

,,Am acceptat această solicitare pentru ca parlamentarii aleși și vizitatorii Parlamentului să se confrunte cu aceste imagini, care să le reamintească că problemele grave care au cauzat și grăbit sfârșitul acestor tineri nu s-au rezolvat. Corupția, nerespectarea procedurilor și lipsa de asumare a responsabilității în sistemul sanitar continuă să producă victime, iar sistemul judiciar nu este capabil să regleze derapajele din societate și să aducă dreptate. De 6 ani nu reusim să depășim aceste probleme iar pandemia le-a acutizat, societatea noastră are nevoie de memorie și dreptate.„, au transmis reprezentanţii Geeks for Democracy, tot pe Facebook.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity. În total, 26 de persoane au murit în interiorul clubului, iar alte 38, în săptămânile ce au urmat. Alţi zeci de tineri au fost răniţi. Pentru unii dintre aceştia, semnele cele mai mari tragedii din istoria României de după 1989 vor rămâne imprimate pe trupurile lor, pe viaţă. În mai puţin de doi ani de la incendiu, un tânăr care supravieţuise incendiului a decis să-şi pună capăt zilelor.

Sursa foto: facebook.com / Geeks for Democracy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.