Învățământ Social Știri generale

BREAKING | Rata de vaccinare a dascălilor, ca nouă condiţie pentru cursurile la clasă, confirmată de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele României a anunţat, joi seară, că va fi introdusă o nouă condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona cu prezenţă fizică la clasă, care va consta în rata de vaccinare a cadrelor didactice. Klaus Iohannis a precizat că aceasta va fi introdusă în ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii, care va fi semnat vineri.

,,La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare.
La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.
Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare.
„, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă de la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.