Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Vaccinarea elevilor, un progres excepţional. În învăţământul preuniversitar, rata de vaccinare e 66,5%

Ministrul Educaţiei a anunţat că rata de vaccinare în învăţământul preuniversitar a ajuns la 66,5%, potrivit datelor de vineri dimineaţă. Sorin Cîmpeanu a mai spus, la postul Digi 24, că imunizarea în rândul elevilor a înregistrat ,,un progres excepţional„.

,,La nivelul învăţământului preuniversitar rata de vaccinare era vineri dimineaţă 66,5%. La nivelul întregului învăţământ, incluzând învăţământul universitar, depăşeşte 70%, mai mult decât dublu faţă de media naţională.„, a transmis joi Sorin Cîmpeanu.

Ministrul s-a arătat mulţumit de evoluţia imunizării în rândul elevilor.

,,Am constatat cu reală satisfacţie un progres excepţional în rândul vaccinării elevilor. În două zile am crescut de la 90.000 de elevi de 12 – 15 ani la aproape 96.000 şi în rândul elevilor de peste 16 ani am crescut de la 250.000 la 259.000 aproape. Sunt ultimele date din platforma de vaccinare. Am atins practic 30% vaccinarea elevilor.„, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.