Știri generale

Doi elevi din Iași, campioni mondiali la dans, categoria Latin Junior II

Ana Maria Târzianu şi Răzvan Zaharia, elevi în clasa a IX-a în Iași, au devenit campioni mondiali la dans, la categoria Latin Junior II. Performanţa a fost realizată în cadrul competiţiei WDSF World Championship, a cărei finală a avut loc sâmbătă la Sibiu, scrie Ziarul de Iaşi.

Cei doi liceeni, acum în clasa a IX-a, dansează împreună de peste şase ani. Sunt campioni naţionali în momentul de faţă şi au participat, ieşind pe podium, la multiple competiţii internaţionale, dar la categorii de vârstă mai mică. Aceştia au reuşit să câştige campionatul mondial fiind la prima participare; trebuiau să participe anul trecut, dar în contextul pandemiei competiţia a fost anulată.

Sursa foto: facebook.com / Zaharia Răzvan şi Târzianu Ana Maria

Au fost peste 60 de participanţi şi noi am luat locul I. Din punctul de vedere al emoţiilor, nu prea se pune problema: ei dansează la nivel înalt de şase ani, dar este doar prima lor participare deoarece competiţia e deschisă doar celor de peste 15 ani. Ei sunt în topul mondial încă de la 9 ani, de la categoria Juvenil I.”, a declarat Andreea Necula, unul dintre antrenorii tinerilor.

Anul 2021 a fost unul fructuos pentru tinerii ieşeni, care au câştigat mai multe competiţii internaţionale. Una dintre ele a fost în urmă cu două săptămâni la Rotterdam, iar la Roma, în iunie, au ieşit iarăşi pe locul I. Totodată, Ana Târzianu şi Răzvan Zaharia sunt multipli campioni la nivel naţional: au câştigat în 2021, dar şi în 2020. La trei zile după victoria lor de anul trecut a fost declarată starea de urgenţă în România. Andreea Necula povesteşte că a fost o perioadă dificilă, mai ales anul trecut când au sistat mai multe luni antrenamentele, reluate din iulie 2020. Însă circa 90 de zile au lucrat doar individual, nu au avut voie să lucreze în perechi, iar competiţiile au fost suspendate până la finalul lui 2020.

,,Atunci când visele se împlinesc, dincolo de emoţii şi cu o bucurie greu de descris în cuvinte, le suntem recunoscători în primul rând antrenorilor noştri, care ne-au ghidat în ultimii şapte ani şi ne-au sprijinit să ajungem în acest punct. Le mulţumim şi părinţilor care ne-au sprijinit necondiţionat pe acest drum, prietenilor care au crezut mereu în noi şi fanilor care ne-au apreciat munca.”, au scris cei doi sportivi într-un mesaj publicat pe Facebook. Antrenorii lor sunt Andreea şi Alexandru Necula.

Cei doi elevi sunt prima pereche din istoria dansului sportiv românesc care câştigă acest titlu, de campioni mondiali Juniori II Latino. 

Sursa foto: facebook.com / Zaharia Răzvan şi Târzianu Ana Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.