Social Știri generale

Preşedintele CNCAV: Peste 3.200 de cadre didactice, vaccinate în ultima săptămână, de trei ori mai multe decât în săptămâna precedentă

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a informat marţi că, în ultima săptămână, peste 3.200 de cadre didactice şi peste 3.100 de elevi s-au vaccinat. Numărul este în creştere faţă de săptămâna anterioară.

,,În ceea ce priveşte vaccinarea în unităţile de învăţământ, la acest moment sunt 52 de centre active în unităţile de învăţământ preuniversitare. Au fost vaccinați, în ultima săptămână, 3.135 de elevi, ceea ce înseamnă cu 17% mai mult decât în săptămâna precedentă, când erau aproximativ 2.677. Aceste persoane au fost vaccinate fie în centrele proprii, fie cu sprijinul echipelor mobile trimise şi care au asigurat vaccinarea la unitatea de învăţământ. De asemenea, tot în ultima săptămână, au fost vaccinate 3.255 de cadre didactice în total, practic, cu peste 200% mai mult decât în săptămâna precedentă, când erau 1.020 de cadre didactice vaccinate sau personal auxiliar din rândul personalului angajat.”, a declarat preşedintele CNCAV, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiţă a adăugat că prin intermediul echipelor mobile au fost vaccinate peste 4.775 de persoane din mediul rural, în 60 de activităţi de vaccinare în opt judeţe. În în perioada următoare, sunt planificate alte 156 de acţiuni în 24 de judeţe.

Până luni au fost vaccinate peste 1.037.000 de persoane cu doză booster. Dintre acestea, peste 15,5% fac parte din sistemul medical şi social, peste 60,1% sunt persoane vulnerabile, în vârstă de peste 65 de ani sau cu afecţiuni cronice, aproximativ 5,4% sunt persoane din sistemul de învăţământ.

Totodată, la nivel naţional sunt peste 756 de centre de vaccinare active pe toate cele patru tipuri de vaccinuri, cumulând în total peste 1.117 cabinete de vaccinare. Dintre acestea, 812 fluxuri folosesc vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, 117 fluxuri, serul de la compania Moderna, 33, de la AstraZeneca şi 155 de fluxuri, vaccinul companiei Johnson and Johnson.

Sursa foto: Guvernul României

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *