Învățământ Social Știri generale

Alocarea a 17,7 milioane de lei pentru amenjarea de grupuri sanitare în şcoli, pe agenda Guvernului

Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, repartizarea a peste 17,7 milioane de lei din bugetul Ministerului Educaţiei către bugetele locale. Fondurile vor fi utilizate pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare în şcoli din mai multe judeţe.

Proiectul prevede continuarea unor lucrări începute anul trecut, care nu au fost finalizate, precum şi amenajarea unor grupuri sanitare care în prezent nu sunt conforme.

Totodată, Executivul ar urma să aprobe suplimentarea fondurilor destinate Programului Naţional Innotech student, finanţat în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014 – 2020, printr-o hotărâre de modificare a HG nr. 558/2020. Potrivit notei de fundamentare, necesarul este de 556.813.564,32 lei, respectiv 114.960.991,91 de euro.

Guvernul urmează să aprobe, tot printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă de 3.215.700 lei pentru sprijinirea unui număr de 924 familii şi persoane singure din Capitală şi alte 39 de judeţe din ţară şi care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, accidente ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.

Sursa foto: Guvernul României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.