Învățământ Social Știri generale

Copiii români din afara graniţelor pot fi înscrişi pentru a primi tablete cu cărţi

Copiii români din afara granițelor, cu excepția celor din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani şi care frecventează o școală cu predare în limba română sau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească pot primi tablete cu cărţi. Acestea sunt oferite prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Programul ,,Cartea de acasă. Tableta cu cărți” este derulat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) din cadrul Guvernului României. Iniţiativa urmărește accesul la cărți digitale în limba română, cu scopul conservării limbii române, ca element de coeziune a românilor de pretutindeni, și sprijinirii cunoașterii și folosirii limbii române în rândul comunităților românești din afara granițelor.

Cei care doresc să se înscrie în acest program trebuie să transmită la adresa electronică secretariat@dprp.gov.ro următoarele documente:
– cerere de înscriere (se poate descărca de AICI);
– copie a documentului de identitate al persoanei care formulează cererea;
– document din care să reiasă că beneficiarul pentru care se face cererea frecventează o școală cu predare în limba română sau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească;
– acord de prelucrare a datelor cu caracter personal conform modelului anexat (se poate descărca de AICI);
– declarația privind apartenența la identitatea culturală română, care se va completa doar de către persoanele care nu dețin cetățenia română (se poate descărca de AICI).

Termenul limită pentru înscrierea în program este 20 noiembrie 2021.

Sunt considerate eligibile doar înscrierile însoțite de toate documentele solicitate.

Aprobarea cererilor de înscriere se face la nivelul DRP. În cazul în care numărul de solicitări este mai mare decât cel al bunurilor achiziționate, distribuția se va realiza în ordinea înscrierilor, până la epuizarea bunurilor achiziționate. Distribuția va fi suportată de DRP, la adresa specificată de beneficiar, pe parcursul anului 2021, în limita resurselor existente pentru această activitate, respectiv în anul 2022.

Sursa foto: captură manual Comunicare în limba română

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *