Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: În România mai sunt 404 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare neconforme

Ministrul Educaţiei a declarat miercuri că, în prezent, în România mai sunt 404 unităţi de învăţământ de stat care funcţionează cu grupuri sanitare neconforme. Guvernul a aprobat o hotărâre prin care se alocă, anul acesta, 17,7 milioane de lei pentru modernizarea sau construirea de toalete în şcoli.

,,Conform raportării inspectoratelor scolare, în România mai sunt 404 unități de învăţământ care funcţionează cu grupuri sanitare neconforme. În anul 2021, sunt cuprinse în bugetul Ministerului Educaţiei fonduri în sumă totală de 17,7 milioane de lei cu destinaţia conformare grupuri sanitare şcoli.
Astfel, Ministerul Educaţiei a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se alocă fonduri pentru continuarea lucrărilor de conformare a grupurilor sanitare pentru 149 de unități de învățământ preuniversitar de stat, precum și începerea lucrărilor în 56 de unități de învățământ (lucrări noi).
Menționăm că 199 de unități de învățământ preuniversitar de stat, care au grupuri sanitare neconforme și nu au fost cuprinse încă în finanțare, funcționează cu efective reduse de elevi, sub 100 de elevi, iar 75 dintre acestea chiar cu efective foarte reduse, respectiv sub 25 de elevi. Cea mai mare parte a acestor clădiri scolare au probleme complexe. Este în curs de analiză viabilitatea acestor clădiri scolare și, în funcţie de rezultat, se vor adopta urgent deciziile care se impun.
Suma de 10.364.000 lei este alocată pentru continuarea lucrărilor la unitățile de învățământ începute în perioada 2019 – 2020, iar 7.378.000 lei pentru lucrări noi.„, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.